Har du også lagt mærke til, at de huslige pligter og antallet af praktiske opgaver er steget gevaldigt, efter der er kommet børn til? Heldigvis er årsagen til de ekstra opgaver, også den hjælp du har brug for. Børnene!

Vi har indset at et skema, som præciserer børnenes opgaver dag for dag, er langt mere effektivt end diskutioner om hvem der gjorde hvad sidste gang, når jeg beder om hjælp til noget.

Skabelon til at holde styr på børnenes pligter

Få overblik og hold styr på børnenes huslige pligter med det fine skema, som du selv kan udfylde med de pligter, som passer ind i jeres familie.

Tips til at få børnene til at udføre deres pligter

Del opgaverne op i mindre bidder.

Det er oftest for overvældende for, især mindre, børn at få af vide, at de skal rydde op på deres værelse. De kan simpelthen ikke overskue hvor de skal starte. Del opgaverne op og bed barnet om at rede seng, lægge bamserne op på plads, smide tøj i vasketøjskurven osv.

Start langsomt op.

Der bliver aldrig lavet noget, hvis du giver de barn en lang liste over opgaver fra starten. Læg ud med en eller to daglige opgaver og tilføj ekstra efterhånden som dit barn vokser med opgaverne.

Hold hvad du lover.

Hvis du bruger et belønningssystem med stjerner, oplevelser, lommepenge eller hvad det måtte være, så husk at indfri belønningen som aftalt. Hvis du udbetaler lommepenge ugentligt, så husk at have kontanter. Lad være med at udsætte belønningen, da det er demotiverende for barnet. 

Giv alderssvarende pligter.

Sørg for at barnets huslige pligter passer til deres alder og formåen. Hvis opgaven er for svær, så du gentagne gange selv må overtage, får barnet en følelse af ikke at gøre det godt nok. Hvis en ny opgave er for svær, så ros barnet for at gøre deres bedste og vent et stykke tid med at sætte den på igen.

Lad børnene ‘eje’ deres opgaver. 

Du kan fremme dit barns stolthed over pligterne ved at give det ejerskab over én bestemt opgave. Find en enkelt opgave som 100% er barnets ansvar at få udført. Det skal helst være en opgave der berører hele familien og ikke ‘bare’ at rydde op på eget værelse.

Skabelon til huslige pligter for børn

Få dine prints her

Udfyld dit navn og mail herunder, så sender jeg straks skema over huslige pligter. Er du allerede skrevet op på min emailliste, kan du hente din skabelon under 'Gratis Goodies'

Sharing is caring! Del på Pinterest