Føler du også nogle gange at dit hjem roder så meget, at du ikke ved hvor du skal starte? Her får du listen med 15 ting du kan smide ud med det samme.

Det er svært, at blive motiveret til at rydde op, hvis man føler at det er et projekt som kommer til at vare i dagevis.

I stedet for at tænke på det som et stort projekt, så start i det små. Brug 15 minutter om dagen og inden længe er dit hjem ryddeligt nok til, at du kan overskue at få bund i det hele.

50 ting du kan smide ud

Hvornår skal du så smide ting ud?

Vejen til ro og orden i dit hjem, starter med at fjerne alle de overflødige ting, som du ikke har brug for. Det er ting, der bare fylder og som gør det svært at rydde op.

Smid ting ud, hvis

  • du aldrig bruger det
  • det er ødelagt
  • du ikke længere kan passe det
  • du ikke kan lide det
  • det ikke længere er din stil

Med ‘smide ud’ mener jeg ikke nødvendigvis, at du skal smide dine ting ud i skraldespanden. Men du skal smide dem ud af dit hus. Du kan vælge at donere eller sælge de ting, der stadig er i fin stand.

Tilmeld dig emaillisten og få adgang til flotte print-selv filer

15 ting du kan smide ud med det samme

For at komme godt i gang med udrydningen, får du her 15 forslag til ting du kan smide ud og som du med garanti ikke kommer til at savne

Bøtter uden låg (og låg uden bøtter) – Og alt andet køkkengrej, der ikke kan bruges rigtigt uden deres faste makker, er ikke værd at gemme. Hvis du alligevel ikke bruger det, så ud med det. 

CD/ DVD – Med alle de streamingtjenester der findes til både musik og film, er det slet ikke nødvendigt at cd’er og dvd’er optager plads i vores hylder og skuffer. Med mindre det er en film som du ser regelmæssigt og som ikke findes andre steder, så ud med den. 

Udløbede vitaminer, kosttilskud og medicin – Alle de bøtter med magnesium og kalk du købte med de bedste intentioner for længe siden, den pakke Strepsils du købte engang du havde ondt i halsen, den Panodil Junior du købte til din baby (som pludselig er blevet 7 år) og alt det andet fra samme skuffe, skal vist lige have tjekket udløbsdatoen.

Kaffekrus – Hvis et kaffekrus har skår, ikke matcher de andre kaffekrus eller aldrig bliver brugt, så smid det ud. Du behøver i virkeligheden ikke flere kaffekrus end det antal mennesker der på et givent tidspunkt ville drikke kaffe samtidig i dit hjem. 

Ugeblade og magasiner – Når du er færdig med at læse dem, så ud med dem. Og hvis du ikke har læst dem efter et par måneder, så ud med dem alligevel. Hvis du gemmer dem pga. enkelte sektioner, så riv de sektioner ud og gem dem fx i en mappe. Så fylder det meget mindre. 

Krydderier – Krydderier og andre tørvarer i vores køkken er noget af det vi alle sammen glemmer at tjekke. Meget bliver købt ind for kun at blive brugt en enkelt eller få gange. Så tjek datoerne og få alle de gamle krydderier kasseret. 

Gamle neglelak – Det er så ærgerligt at tro at man har en flot farve stående og når man så skal bruge den, er den helt tørret ind. Neglelak kan generelt holde sig rigtig længe, men det afhænger helt af hvordan de opbevares. Så husk at kigge dem igennem og smid dem ud som du ikke bruger. 

Kabler – Husker du at kassere det gamle kabel, når du får ny telefon? Du har næsten med garanti gamle kabler liggende som du ikke ved hvad skal bruges til. Og du finder højst sandsynligt heller ikke ud af det. Så ud med dem.

Smykker – Du skal selvfølgelig ikke smide dyre smykker og arvestykker ud. Men alt det (forholdsvis) billige bling, som engang var smart og som du aldrig går med mere, skal ikke fylde i dit smykkeskrin. Smid det ud eller læg det i børnenes klæd-ud-kasse.

Bøger – Jeg smider aldrig bøger ud, med mindre de er ved at falde fra hinanden og jeg har generelt svært ved at skille mig af med bøger. Men jeg kan anbefale at de bøger som du ved, at du ikke ville læse igen eller som ikke er relevant for dig længere, gives til et andet sted de kan gøre gavn. Det giver så meget plads på hylderne at få ryddet ud i bøgerne.

Olier og eddiker – Den specielle olie, som du brugte en tsk af, dengang du skulle afprøve en opskrift, er sikkert blevet for gammel nu. Ligesom med krydderierne, kan det godt betale sig, at kigge på datoer og få det, der er for gammelt, kasseret. 

Halvt brugte stearinlys – Du ville alligevel ikke sætte dem på bordet, når der kommer gæster. Og kunstige stearinlys med LED kan bedst betale sig i længden. 

Rodeskuffen – Der er en grund til at det er en rodeskuffe. Det er her alle de ting, som man ikke helt ved hvor man skal gøre af, ender. Prøv at rydde op i den. Du bliver overrasket over hvor meget du kan smide ud. Ja, den ender nok som rodeskuffe igen, men så har den da ryddelig så længe. 

Brugsanvisninger – Jeg fandt engang samlevejledninger og manualer til møbler og maskiner, som jeg ikke havde ejet i årevis. Det faldt mig simpelthen ikke ind at smide dem ud, når jeg skilte mig af med tingene. I stedet blev bunken bare større, når jeg anskaffede nye ting. Men det er for det meste slet ikke nødvendigt at gemme, for du kan finde manualer til alt online, hvis det skulle ske, at du fik brug for sådan en.

Apps – Du har helt sikkert apps på din telefon, som nogen engang brugte rigtig meget, men som bare ligger og fylder i dag (ja det er bl.a børnespil jeg tænker på). Slet dem – din telefon vil takke dig. Og slet også alle de andre apps du ikke bruger mere.

15 ting du kan smide ud med det samme

I gratis Goodies ligger der allerede en lang liste med 50 ting du kan smide ud – uden at komme til at savne dem. 

Du kan få adgang til at downloade og printe listen ved at skrive dig op herunder.

Få dine prints her

Vil du have adgang til Gratis Goodies? Det koster kun din emailadresse.

Sharing is caring! Del på Pinterest