Julen er en magisk tid. Især når man er barn. Eller når man har børn. Her får du idéer til 24 hyggelige ting I kan lave sammen i løbet af december. 

I år bliver der ingen tur i Tivoli, besøg på store julemarkeder eller juletræsfester for vores vedkommende. Men det skal ikke afholde os fra, at hygge alt hvad vi kan alligevel. 

Nedenfor kan du se vores liste over 24 hyggelige ting man kan lave i december. Herhjemme håber vi på at få krydset dem alle sammen af. Nogle af tingene skal vi hver dag. Andre kun en enkelt gang. Og mange af tingene er også små ting, som kan laves (næsten) samtidig. Det bedste ved alle tingene er, at vi er fælles om det og det er gratis. Forholdsvis, for det koster selvfølgelig lidt ingredienser, men udover det, er det bare gratis glæder.

24 hyggelige ting I kan lave i december

24 hyggelige ting I kan lave i december

Skrive brev til julemanden – Selveste Julemanden (selvfølgelig) sender et svar, når man sender brev til Julemanden, Julemandens Postcenter 24, 0900 København C. Man skal bare lige huske at skrive barnets navn og adresse.

Lave et ginger bread house – ginger bread houses er fine, men ikke heeelt nemme at lave. Vi bruger denne opskrift og så finder vi inspiration til pynt på Pinterest.

Skrive ønskeseddel – der er sat krydser ved 80% af tingene i legetøjskatalogerne, men nu skal vi have sorteret lidt, så ønskesedlen kan holdes på en enkelt A4-side.

Drikke eggnog – som halv-amerikansk familie får vi selvfølgelig eggnog ved juletid. Det smager fantastisk. Du kan se min opskrift her.

Kysse under misteltenen – selvfølgelig 

Danse vildt til julemusik – der er ikke noget sjovere end at fyre op for musikken og danse med børnene, mens vi laver mad eller rydder køkkenet af efter maden. Og i december er det selvfølgelig til julemusik.

Lave julekonfekt – Vi vælger som regel en dag ret tæt på juleaften, ellers når vi at spise det hele.

Klippe julepynt – en klippe-klister-dag er super hyggelig uanset om det er sammen med klassen eller bare derhjemme. Vi har planer om at producere både juletræspynt og vinduespynt. 

Ringe til julemanden – Der var mange point på mor-kontoen, da mine børn for nogle år siden fandt ud af at jeg havde telefonnummeret til julemanden og at vi bare kunne ringe til ham. De tror ikke rigtigt på det mere, men det er stadig sjovt at ringe til ham. Telefonnummeret er 70241207

Spise risengrød – Det er fast tradition hos os, at vi spiser risengrød 1. december og 23. december (og nogle gange ind imellem). 1. december for at skyde julen igang og for at have lidt grød til vores husnisse. 23. december skal der alligevel koges grød til ris ala manden, så der er det oplagt at spise risengrød.

Have en nattøjsdag – Nattøjsdage er altid i hyggelige, men i december er de med til at gøre juletiden lidt mere hyggelig og magisk.

Til julemarked – Det bliver lidt begrænset i år, men mon ikke vi kan finde et lille julemarked et sted.

24 hyggelige ting I kan lave i december

Drikke varm kakao – Jeg elsker at sidde i køkkenet med mine børn, når de kommer hjem fra skole og drikke varm kakao med flødeskum, skumfiduser og en julestok. 

Finde gran og kogler i skoven – Vi køber ler og lys til vores juledekorationer, men resten finder vi haven og i skoven. Det kommer der altid nogle smukke, rustikke dekorationer ud af.

Bage julekager – Vi tyvstartede med pebernødderne i november, men vi har stadig en lang liste over lækre julesmåkager vi skal nå at bage.

Skrive julekort – Det er så hyggeligt at finde et personligt julekort i postkassen og det er mindst lige så hyggeligt at skrive dem.

Se et Luciaoptog – Jeg bliver rørt hver gang jeg ser små børn i luciaoptog. Det er noget af det sødeste. Der plejer at være luciaoptog i børnehaver, skoler, biblioteker, centre osv. I år bliver det muligvis lidt svært at finde et, men jeg håber det lykkes. Ellers laver vi vores eget lille optog og spiser luciabrød bagefter. 

Lave julegaver – Hjemmelavede julegaver bringer altid lykke hos forældre og bedsteforældre

Læse en julebog – Vi har flere børnebøger om julen, som kun kommer frem i december. Så er det ligesom at få nye bøger hvert år. Vi har både korte historier og længere historier, som vi læser lidt i hver dag. Det er en skøn og hyggelig juleaktivitet at læse sammen. 

Pynte juletræ – Der skal fyres op for julemusikken, danses og serveres æbleskiver og eggnog, når vi pynter juletræ.

Åbne julekalendere – Der er aldrig problemer med at få børnene ud af sengen om morgenen i december, når der står julekalendere og venter på at blive åbnet.

Se julekalender i tv – Der er heldigvis flere tv-julekalendere at vælge imellem, så mon ikke vi finder en, som fanger.

Se julelysene i nabolaget – Det er så hyggeligt og magisk at gå en tur rundt i nabolaget og se alle julelysene.

Lære at flette julestjerner – Jeg elsker at flette julestjerner i alle størrelser og i år insisterer mine børn på at lære det.

Få dine prints her

Vil du have adgang til Gratis Goodies? Det koster kun din emailadresse.

Sharing is caring! Del på Pinterest