De fleste børn elsker at få opgaver. Altså afhængig af emnet. Dem med ‘ryd op på dit værelse’, ‘tag opvasken’ og ‘lav dine lektier’ virker ikke altid liiiige godt. Men opgaver hvor barnet skal løse et eller andet virker hos de fleste. Her er en jagt med bingoplader altid et hit.

Jeg har lavet lidt forskellige bingoplader, som mest er henvendt til mindre børn, men de større kan også sagtens være med.

Naturfinderjagt

Lige nu ligger der tre forskellige bingoplader i Gratis Goodies. Du får adgang til dem (+ mange, mange andre filer) ved at skrive dig op på min emailliste herunder.

På jagt med bingoplader

Naturfinderjagt

På naturfinderjagt skal I finde ting i naturen. Det er helt oplagt at tage børnene med en tur i skoven eller rundt i nabolaget og se om I kan finde alle tingene på pladen. Sværhedsgraden bestemmer I selv. Billen kan være hvilket som helst insekt, den gule blomst kan være hvilken som helst farve blomst osv.

Vi brugte denne bingoplade første gang på en efterårstur i skoven, da mine børn var 3 og 5 år. Og vi havde det rigtig sjovt med at gå på jagt efter tingene

Farvejagt

I farvejagten bestemmer I også selv sværhedsgraden. Fx. kan man sætte kryds når man har set farven, tegne det man har set eller skrive det. Man kan evt. vælge bestemte områder eller bestemte genstande man skal finde. Det er helt op til jer.

Ihvertfald er det smart at afgrænse mulighederne, så man ikke, som mig, beder børnenen finde farver de umiddelbart kan se i stuen, uden at bemærke at yngstebarnet har det mest spraglede tøj i alle farver på. Det gik for stærkt med at finde farverne!

Bogstavsjagt

Bogstavsjagten er mest til de lidt større børn. Ihvertfald dem som kan genkende bogstavslyde og ved, eller kan høre, hvilket bogstav tingene starter med.

Bogstavsjagt er også en rigtig god børnefødselsdagsaktivitet i 1. eller 2. klasse.

Send børnene på jagt med bingoplader

Få dine prints her

Hop over I Gratis Goodies og print dine bingoplader. Har du endnu ikke adgang, kan du skrive dig på her, så får du adgang om et øjeblik.

Sharing is caring! Del på Pinterest