Hvis du ikke laver madplaner endnu, er det måske fordi du får svedige håndflader ved tanken om hvor kompliceret det lyder. 

I virkeligheden behøver det slet ikke at være kompliceret. Overhovedet ikke.

Følg med i denne Madplaner for begyndere-guide hvor jeg giver tips til at komme igang, hvis du er helt nybegynder i madplanens verden.

Madplan for begyndere

Madplaner for begyndere

Madplan er, som navnet siger, en plan over de måltider du vil spise i en bestemt periode, indsat i et skema eller en kalender på bestemte dage, så du har overblik.

Når du laver madplan skal du vælge perioden du laver madplan for, antallet af måltider, hvad der skal på menuen og hvornår.

Det kan sagtens være at planlægge aftensmad til familien i 3 dage. Men det kan også være morgenmad, frokost/madpakke, snacks og aftensmad i en hel uge eller endda en måned. Det er helt op til dig, men jeg anbefaler at starte et sted, hvor du kan overskue det. Så kan du altid udvide senere.

Periode:

Start med at vælge den periode du vil lave madplan for. Det kan fx være mandag til fredag.

Antallet af måltider:

Hvis du vælger kun at starte med aftensmaden, er det 5 måltider du skal planlægge.

Hvad skal der på menuen:

Spørg familien, find inspiration, kig i skabe, skuffer og fryser og brug jeres OpskriftsMasterList som hjælp.

Hvornår skal det på menuen:

Find en flot madplan, kalender eller notesbog frem og skriv måltiderne ind på de dage, hvor det passer jer bedst.

Skabeloner til madplaner

Ved at skrive dig op på min emailliste, får du adgang til at alle mine Gratis Goodies. Der finder du bl.a en masse madplaner i forskellige designs.

Tips til madplanlægningen

Sæt tid af til planlægning.

Vælg en fast dag, hvor du laver madplan til den følgende uge, fx om lørdagen. Hvis du lige er startet ud, vil jeg anbefale at du ikke laver madplan og indkøbslister, handler ind og forbereder måltider samme dag, da det hurtigt kan komme til at føles overvældende.

Se også: Meal prepping for begyndere

Idéer til aftensmad

Noget af det sværeste er at finde ud af hvad der skal på menuen, men der er hjælp at hente ved at spørge familien hvad de har lyst til, finde inspiration hos dine yndlings madbloggere, i dine kogebøger og i jeres OpskriftsMasterList. Hvis du endnu ikke har sådan en, kan du finde inspiration lige her:

Opskriftsmasterlist og 100 idéer til børnevenlig aftensmad

Tjek din kalender

Er der dage hvor I er inviteret ud, ikke har tid til at lave mad eller en speciel mærkedag, så marker dem på madplanen og sæt menuen derefter. 

Brug hvad du allerede har

Tjek skabe, skuffer, fryser og køleskab for ingredienser. Er der noget der er ved at blive for gammelt, som skal bruges. Er der rester i fryseren som du kan bruge til de dage, hvor der skal være hurtigt mad?

Madplaner for begyndere

Skabeloner til madplaner

Ved at skrive dig op på min emailliste, får du adgang til at alle mine Gratis Goodies. Der finder du bl.a en masse madplaner i forskellige designs.

Sharing is caring! Del på Pinterest