Vi tager ikke billeder for at de skal blive på telefonen, vel? Eller.. Jo, nogle af dem bør faktisk blive på telefonen. Eller slettes helt. Men de fleste tager vi for at de skal vises frem. Og her mener jeg ikke på sociale medier, men helt privat i rammer og albums derhjemme.

Jeg elsker at tage billeder og jeg elsker at kigge på billeder. Især rejsebilleder og familiebilleder. Mine børn elsker billeder med dem selv på. Og dem er der mange af. Rigtig mange. Men jeg har overblik over dem og alt er sat i system. Både de digitale og de fysiske billeder.

Min største motivation er at vores billeder skal være tilgængelige for mine børn – også når jeg engang ikke er her mere og derfor hedder serien her ‘Barndomsbilleder’

I denne serie kan du læse …

7 måder du kan vise dine billeder frem

 1. Fotoalbum

Et fotoalbum er vist den mest klassiske måde til både at gemme og vise sine printede billeder frem. Det er hyggeligt at sidde med albummet som en bog og fortælle om folk, ting og steder på billederne.

Der er dog den ulempe med et fotoalbum, at det er svært at flytte rundt på billeder, hvis du tager et fra til at lave scrapbøger, sætte i ramme eller bruge i en konfirmationssang

2. Scrapbøger

At lave scrapbøger kan være en dyr og tidskrævende hobby og selvom man er ivrig ‘scrapper’ er det nok de færreste, som bruger metoden til alle hverdagsbilleder.

Lav i stedet en scrapbog om et bestemt emne (baby, ferie, bryllup o.l.) og du har et smukt minde, som er værd at vise frem.

3. Billederammer

De bedste af de bedste billeder skal i glas og ramme. Det behøver ikke kun at være portrætfotos. Situationsbilleder kan være lige så gode at sætte i ramme.

7 måder du kan vise dine billeder frem

4. Fotovæg

En hel væg fyldt med smukke billeder i flotte rammer ser så fint ud. Det kan både være en masse forkellige unikke rammer eller helt ens rammer, måske i forskellige størrelser. Der er masser af inspiration at hente på pinterest.

5. Collage

En collage er ligesom en fotovæg, bare med alle billeder i én stor ramme. Klip billederne til, så de passer til hinanden og mix med bogstaver og udklip fra blade og lav dir helt eget unikke design. 

6. Digital ramme

En digital billederamme er perfekt, hvis du ikke har så meget plads. Du vælger selv hvilke billeder du vil vise og så viser rammen de billeder du har valgt på skift. 

7. Fotobøger

Fotobøger er min klare favorit. Der er plads til masser af tekst og du kan designe siderne som du har lyst til og lave næsten så mange sider du har lyst til.

Det kan dog hurtigt blive dyrt, hvis man laver mange fotobøger. Man kan heller ikke rette i dem efter de er lavet, så det er med at få det rigtigt første gang.

Alle de andre billeder

Alle de billeder som du har printet, men som af den ene eller anden årsag ikke skal vises frem, men bare gemmes, skal i syrefri arkivkasser. Det er vigtigt at opbevare dem rigtigt, så du kan undgå gulnede og ødelagte billeder.

7 måder du kan vise dine billeder frem

Få dine prints her

Vil du have adgang til Gratis Goodies? Det koster kun din emailadresse.

Sharing is caring! Del på Pinterest